Beregn pris
privat

Beregn pris
erhverv

Uforpligtende
forespørgsel

© 2024 Byggesagsbehandling

Designet af Aveo web&marketing

Brandrådgiver

Uanset om du går med tankerne om at bygge nyt eller renovere, kan Bornholmsk Byggesagsbehandling hjælpe dig med at komme sikkert i hus. Som bygherre bliver du ofte præsenteret for mange udfordringer og valg i forbindelse med dit byggeprojekt.

Det er f.eks. vigtigt, at dit byggeri har tilfredsstillende sikkerhed i tilfælde af brand, og at brandsikkerheden bliver dokumenteret i tilstrækkeligt omfang. Dette gælder, uanset hvilken brandklasse byggeriet placeres i. Det kan derfor være en god støtte at have en brandrådgiver med på sidelinjen. Med den nødvendige brandrådgivning sikrer du, at du bliver varslet i tide, hvis der opstår brand, og at branden ikke spreder sig til anden bebyggelse.

Certificeret brandrådgivning

Hos Bornholms Byggesagsbehandling tilbyder vi udførelse af dokumentation og kontrol ved certificeret brandrådgiver. Når du får tilknyttet en certificeret brandrådgivning, sikrer du, at byggeriet udføres i henhold til bygningsreglementets bestemmelser for brandsikkerhed. Du kan læse mere om vores certificerede rådgivning her.

Der vil ofte være krav om, at en brandrådgiver er certificeret, hvis byggeriet indplaceres i en højere brandklasse end brandklasse 1 (BK1). Brandklasser er baseret på typen af det gældende byggeri, de brandmæssige risikoforhold samt dokumentationsmetoden. Disse vil oftest udgøre sit eget brandmæssige uafhængige bygningsafsnit – dog med enkelte undtagelser. Typen af byggeriet kunne f.eks. være et enfamiliehus i 2 etager over terræn på 250 m2 eller en industri- og lagerbygning i 1 etage over terræn på op til 600 m2.

Brandmæssige risikoforhold og dokumentationsmetode

De brandmæssige risikoforhold bestemmes ud fra hhv. anvendelseskategori og risikoklasse. Anvendelseskategori bestemmes ud fra brugen af byggeriet; er det indrettet med sovepladser, har de beboende kendskab til flugtveje, og kan de ved egen hjælp bringe sig selv i sikkerhed?

 

Risikoklasse bestemmes ud fra byggeriets udformning, det vil sige antal etager over og under terræn, størrelse, fælles flugtveje og det samlede antal personer.

 

Dokumentationsmetoden kan være en komparativ analyse eller brandteknisk dimensionering. Vil du holde sidebyggeri i BK1 eller BK2, er du nødsaget til at udføre dit byggeri på traditionel vis – i henhold til de ”præ-accepterede løsninger”.

 

I BK1 er dokumentationen af brandrådgivning oftest i form af en brandstrategirapport og egenkontrol af brandsikringstiltag. I højere brandklasser vil der være behov for yderligere dokumentation og uafhængig kontrol.

Professionel brandrådgiver med fra projektstart

For at opnå optimale løsninger med hensyn til brandsikkerhed er det vigtigt, at en brandrådgiver inddrages allerede i de tidlige faser af et byggeri eller renovering. Ved at indarbejde brandrådgivning tidligt undgår du brandtekniske ændringer senere i processen. De forskellige brandkrav, der stilles til et byggeri, kan nemlig have indflydelse på konstruktionernes design, materialevalg, indretning af bygning og dermed også økonomien – som ekspert i brandrådgivning tager Bornholmsk Byggesagsbehandling hånd om dette.

Kontakt din brandrådgiver i dag

Ønsker du hjælp fra en professionel brandrådgiver til dit byggeprojekt, eller har du brug for at vide mere om vores brandrådgivning? Så er du velkommen til at kontakte os på vores Tlf.: +45 61 72 10 56 eller mail bornholmsk@byggesagsbehandling-aps.dk.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Send forespørgsel