Beregn pris
privat

Beregn pris
erhverv

Uforpligtende
forespørgsel

Beregn pris
privat

Uforpligtende
forespørgsel

© 2024 Byggesagsbehandling

Designet af Aveo web&marketing

Statiker

Hos Bornholmsk Byggesagsbehandling er vi specialistiser i statik og statiske beregninger. Vi rådgiver professionelt om bærende konstruktioner, uanset om projektet gælder nybyggeri, renovering, ombygning eller tilbygning. Vores professionelle og erfarne statikere er naturligvis altid opdaterede, når det gælder de nyeste krav, standarder og muligheder inden for byggesektoren. Vi arbejder løsningsorienteret og med tæt kontakt til vores kunder.

Pålidelige statiske beregninger

Byggeri skal altid have tilfredsstillende sikkerhed, når det gælder bærende konstruktioner, hvilket varetages af en statiker. Hvis de bærende konstruktioner og statiske beregninger ikke på forhånd er dokumenteret i tilstrækkeligt omfang, vil der være krav om, at en statiker tilknyttes. Det gælder uanset, hvilken konstruktionsklasse byggeriet indplaceres i.

 

Når du vælger Bornholmsk Byggesagsbehandling som din statiker til dit byggeprojekt, er du sikker på at få udarbejdet korrekte statiske beregninger, der sikrer, at de bærende konstruktioner er tilstrækkeligt stærke.

Konstruktionsklasser

Konstruktionsklasser er baseret på typen af byggeriet, konsekvensklasse, kompleksitet og erfaring. Disse vil ofte udgøre sit eget statisk uafhængige bygværk, som er opdelt i et eller flere konstruktionsafsnit og konstruktionsdele.

 

  • Typen af byggeriet kunne f.eks. være et enfamiliehus i 2 etager over terræn på 250 m2 eller en industri- og lagerbygning i 1 etage over terræn på op til 600 m2.
  • Konsekvensklassen defineres af højde over og under terræn, spændvidder samt personbelastning.
  • Kompleksiteten er som tommelfingerregel baseret på, om konstruktionen på simpel vis kan eftervises med en håndberegning eller ej.
  • Erfaring med en konstruktion bestemmes ud fra hvor lang tid konstruktionsopbygningen er benyttet. Er der udarbejdet en såkaldt Norm/Dansk Standard anses disse for at være traditionelle (lang erfaring) og hvis ikke, anses de som værende utraditionelle (kort erfaring).

 

I konstruktionsklasse 1 er dokumentationen af statiker oftest i form af en konstruktions- og projektdokumentation. I højere konstruktionsklasser vil der være behov for yderligere dokumentation og uafhængig kontrol.

Certificeret statiker

Hos Bornholmsk Byggesagsbehandling tilbyder vi udførelse af statiske beregninger, hvilket også er kendt som ingeniørberegninger samt kontrol ved certificeret statiker. For at overholde kravene skal en certificeret statiker være involveret i projektering og kontrol, hvis byggeriet indplaceres i en konstruktionsklasse 2 eller højere.


Som din certificerede statiker sørger vi for dokumentation af de tekniske forhold, så kvaliteten og sikkerheden ifm. bærende konstruktioner og ændringer af konstruktioner sikres.


Du kan læse mere om vores certificeret statik her

Vi hjælper dig med statik af bærende konstruktioner

Hos Bornholmsk Byggesagsbehandling hjælper vi dig med statistiske beregninger af dit byggeprojekt for at sikre, at de bærende konstruktioner opfylder normer og krav med hensyn til styrke samt anvendelse.


Du er velkommen til at kontakte os på vores Tlf.: +45 61 72 10 56 eller mail bornholmsk@byggesagsbehandling-aps.dk, hvis du ønsker professionel statik eller har yderligere spørgsmål til vores ingeniørberegninger.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Send forespørgsel