Beregn pris
privat

Beregn pris
erhverv

Uforpligtende
forespørgsel

© 2024 Byggesagsbehandling

Designet af Aveo web&marketing

Certificeret statiker

Er du i tvivl om, hvad certificeret statik egentlig omfatter, og hvorvidt dit byggeprojekt kræver en certificeret statiker? Hos Bornholmsk Byggesagsbehandling tilbyder vi certificeret statik, hvilket betyder, at vi sørger for dokumentationen af de tekniske forhold, så kvaliteten og sikkerheden opfylder gældende krav med hensyn til styrke samt anvendelse. Det gælder uanset, om der er tale om nybyggeri, renovering, ombygning eller tilbygning. Vi arbejder med både større og mindre byggeprojekter – fra enkle bjælkeeftervisninger til mere omfattende totalrådgivning.

Certificeret statik

En certificeret statiker adskiller sig fra den almindelige statiker ved, at der skal tilknyttes en person, som er certificeret til den relevante konstruktionsklasse enten som udarbejdende eller kontrollerende. Dette kaldes også for ”den certificerede statikers virke”. En certificeret statiker skal som udgangspunkt altid tilknyttes, hvis dit byggeri indplaceres i konstruktionsklasse 2 eller højere.

Til forskel fra konstruktionsklasse 1 skal der i konstruktionsklasse 2 udarbejdes og kontrolleres særskilte dokumenter herunder konstruktions- og projektdokumentation. Som certificeret statiker er vi altid fuldt opdaterede i de nyeste standarder og krav inden for byggesektoren. Vi garanterer derfor korrekt og pålidelig statisk rådgivning.

Konstruktionsdokumentation

Konstruktionsdokumentation kan opdeles i følgende punkter:

A1. Konstruktionsgrundlag fastlægger et fælles grundlag for de bærende konstruktioner, herunder forudsætningerne for byggeriet samt hvilke funktionskrav, disse medfører.

A2.1. Statiske beregninger – bygværk, efterviser på baggrund af A1 de dominerende lasttilfælde samt overordnet stabilitet og robusthed.

A2.2. Statiske beregninger – konstruktionsafsnit, efterviser på baggrund af A1. og A2.1., at de enkelte konstruktionsafsnit og -dele er tilstrækkelige.

A3. Konstruktionstegninger og modeller angiver et visuelt billede af de bærende konstruktioners udformning med placering, type og dimensioner.

A4. Konstruktionsændringer benyttes i tilfælde af, at der forekommer ændringer løbende i et byggeprojekt.

A5. Konstruktion som udført betyder, at man dokumenterer, at de benyttede bærende konstruktioner er udført tilsvarende eller bedre jf. den øvrige A. dokumentation.

Projektdokumentationen

Projektdokumentationen skal overordnet redegøre for de enkelte aktørers roller samt deres ansvar ifm. hhv. projektering og udførelse af de bærende konstruktioner.

Du er velkommen til at kontakte os på vores Tlf.: +45 61 72 10 56 eller mail bornholmsk@byggesagsbehandling-aps.dk, hvis du har yderligere spørgsmål.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Send forespørgsel